Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Philip Mårtensson: “Årets höjdpunkt är ju såklart avancemanget”

Foto: Nisse Nilsson


Landskrona BoIS tog under söndagseftermiddagen klivet upp till Superettan. En spelare som har haft en viktig roll under säsongen är målvakten Philip Mårtensson som inför säsongen blev inlånad till BoIS.

– Fantastisk bara, vilken resa alltså, säger Mårtensson till Fotbollshörnan och fortsätter om hur nerverna var när Dalkurd tog ledningen i returmötet.

– De är väl klart att de var jobbigt men vi hade fortfarande övertaget med ett mål tillgodo så de va bara att ställa in sig på att kämpa resten av tiden och stänga kiosken.

Hur vill du summera kvalspelet?

– Kvalspelet passade oss bra med Dalkurd som har konstgräs på Studenternas IP, vi visste att vi kunde köra vårt spel hemma och spela ännu bättre borta.

Säsongen har varit annorlunda med bland annat ett tajt spelschema, hur vill du summera årets säsong för din egna del?

– Årets säsong började tufft, fick bekräftat för mig att Trelleborg inte ville satsa på mig, blev därefter utlånad till BoIS, vilket i sin tur innebär en ny anpassning. Det var inte de lättaste att anpassa sig till ett väldigt spelande lag som bygger allt från målvakt istället för att banka upp den som standard. Anpassningen i sig tog såklart lite tid och jag började med sex matcher på bänken och därefter var det bara att gasa. Ta chansen när den kommer och ta vara på varenda match du står uppe på startelvan.

Det har blivit en hel del bra räddningar från din sida, vilken tar du med dig från året?

– Jag tar nog med mig “Panterräddningen” från Trollhättan borta, visar att jag är rörlig som en gymnast.

Vad har varit årets höjdpunkt?

– Årets höjdpunkt är ju såklart avancemanget.

Du var aktuell för Trelleborgs FF under försäsongen men lånades in till BoIS, om vi kollar på din egna utveckling var det ett bra beslut nu i efterhand?

– Ja jag kände att jag bevisade för tränarna i Trelleborg att de har haft helt fel uppfattning om vem jag är som målvakt, att sen utlåningen kom på tal är det bästa som kunde hända för detta året.

Nu blir det Superettan nästa säsong, hur skönt kommer det bli?

– Det är ju detta som vi har jobbat för hela säsongen. Grabbarna var nära förra året och känslan att få bidra till att ta upp BoIS i Superettan är fantastisk.

 

Foto: Nisse Nilsson

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.