Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Behrang Safari tillbaka i moderklubben Lunds SK- nu ska han försöka locka Rosenberg dit

Foto: Lunds SK

Foto: Lunds SK


Behrang Safari avslutade sin elitkarriär med ett SM-guld för Malmö FF under en säsong där han mest fått agera inhoppare. Han kan dock se tillbaka på en väldigt framgångsrik karriär med spel i svenska landslaget och elva ligatitlar i bagaget. Fem titlar vanns i Schweiz med FC Basel, två i Belgien med Anderlecht och fyra i Sverige med Malmö FF. Nu trappar Safari ner men vill inte lämna fotbollen helt. Nästa säsong har han valt att spela för sin moderklubb Lunds SK, hemmahörande i division 5. Safari berättar att beslutet att gå till en division 5-klubb handlar om flera orsaker.

– Första tanken var att jag ville fortsätta spela fotboll då det är något jag tycker är jävligt roligt. Jag hade dock aldrig kunnat se mig själv spela för en annan klubb på högsta nivån i Sverige förutom Malmö FF. Sen inte för att verka arrogant eller så men jag hade hellre aldrig kunnat se mig själv spela på nivån just under allsvenskan dvs superettan, ettan eller division 2, säger Safari och berättar varför det då blev LSK i stället.

– Lunds SK var den perfekta klubben för att känna glädjen för fotbollen och jag visste även att klubben gått lite på knäna de senaste åren. Då kändes det bra att gå dit och på så vis även se till att klubben uppmärksammas lite mer. LSK är min moderklubb som givit mig en hel del och det är fint att nu kunna ge tillbaka lite av det.

För några veckor sedan pratade vi med Lunds SK:s tränare Nehar Maliqi som då berättade att Safari gärna spelat mittback kommande säsong. Safari berättar att tanken med att spela på den positionen främst handlar om konditionen.

– Jag söker positionerna med minst löpmeter, haha. Det är lite det jag grundar det på!

Inte sugen på att få göra lite mål nu när du går ner ett par hack i serierna?

– Vet inte riktigt, får väl se lite hur det ser ut när säsongen drar igång. Har vi bra anfallare så blir jag kvar på backplats men gör vi lite mål så kanske jag slänger upp mig själv i anfallet!

Efter elitkarriären har Safari valt att gå in i samma agentfirma som förre detta spelarkollegan och nära vännen Markus Rosenberg. Det innebär att han kan komma att missa en del träningar och matcher kommande säsong. Han kan i nuläget inte svara på hur mycket speltid det kommer bli för Lunds SK i femman 2021.

– Vet inte än, det kommer handla om hur mycket tid jag har. Kommer också handla mycket om hur det känns under träningar och så. Känner jag att det är kul lär det bli en del matcher men alla matcherna under säsongen blir det inte. Jag kommer dock finnas där och göra några matcher. Det är utgångsläget sen vet man inte vad som händer.

Men minst en match blir det i alla fall?

– Absolut, det räknar jag med!

Du har inte försökt locka Markus Rosenberg till Lunds SK så att ni kan återförenas på planen?

– Det har jag faktiskt inte gjort men det var en bra idé. Jag ska kolla med honom och se om han kanske har några träningar och någon match i sig.

Foto: Safari tillbaka i moderklubben Lunds SK. Foto: Lunds SK
Safari tillbaka i moderklubben Lunds SK.        Foto: Lunds SK
--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.