Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Herrarnas DM ändras inför 2021 – division fyra ingår i gruppspelet

Micke Dahl som tog över som Tävlingschef på Skånes Fotbollförbund den 1 november. Foto: Melker Servin


Under försäsongen brukar inledningen av årets distriktsmästerskap dra igång. Tidigare år har man haft division fem till sju i gruppspelet men inför kommande säsong väljer man att ta in division fyra i gruppspelet.

Ni inför en ändring i DM för herrar där division fyra lagen numera kommer ingå i gruppspelet, berätta om ändringen. 

– Till skillnad från tidigare år går alla lag från division 4 också in i DM:s gruppspel. Tidigare har det varit så att gruppspelet innehållit lag från division 5 till 7, men inför säsongen 2020 togs division 7 bort och då var det endast lag från två divisioner med i DM:s gruppspel. Därav denna ändring, säger Skånes FF:s tävlingsansvarig Micke Dahl till Fotbollshörnan.

Vad vill man få ut med ändringen då de tidigare har gått direkt in i slutspelet? 

– Vi vill att fler lag ska få möjligheten till tävlingsmatcher under vintern/våren istället för träningsmatcher och då även öka intresset för gruppspelet. En annan nyhet är att två lag från varje grupp går vidare (gäller i alla DM-kategorier), detta för att göra grupperna levande ända in i sista omgången. Detta hoppas vi ska öka intresset än mer.

Hur tror du de aktuella lagen kommer att ta beskedet? 

– Vi har pratat med representanter från några division 4-föreningar som ställt sig positiva till förändringen.

Enligt information från er så planerar ni för DM- och seriestart enligt den vanliga tidplanen. Är det inte en ordentlig chansning ni gör med tanke på ni har riktlinjer och restriktioner som säger att man just nu inte får spela några matcher? 

– Vi är helt medvetna om det du skriver, men vi vet också att det slutdatumet som gäller (30 juni) kan komma att ändras. Skulle läget i Skåne (Sverige) ändras åt det positiva hållet så kommer Folkhälsomyndigheten och Region Skåne lätta på restriktionerna tidigare och det är det vi hoppas på framöver. Vi alla längtar efter att få komma igång med både träningar och matcher igen.

– Däremot är vi förberedda på fler olika scenarion, vi vet också att det kan gå åt andra hållet, men då har vi förberett flera alternativa tidsplaner men dessa presenterar vi inte förrän det blir aktuellt.

Anmälan till DM 2021 öppnar den 1:e januari och stänger den 15:e januari.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.