Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Helsingborgs IF:s nya tränare: Jörgen Lennartsson och Mattias Lindström


Helsingborgs IF och Jörgen Lennartsson är överens om ett treårskontrakt som gör honom till huvudtränare för klubben A-lag på herrsidan. Mattias Lindström blir assisterande tränare och sedan tidigare finns assisterande tränare Sven Andersson i ledarstaben som nu blir komplett.

Jörgen Lennartsson inledde sin tränarkarriär i Växjö Norra IF men kom till HIF:s organisation redan 1994 och var kvar i klubben till 2001. Efter flera år på ungdomsavdelningen och sedan assisterande tränare fortsatte han sin karriär i BK Häcken. Därefter har han lett såväl Sveriges U21-landslag som Stabaek, IF Elfsborg, IFK Göteborg och Lilleström SK. På meritlistan har han bland annat en serieseger i Superettan med BK Häcken 2004, ett SM-guld med IF Elfsborg 2012, ett cupguld med IFK Göteborg 2015 och ett U21-EM brons 2009.

Under sin tid i HIF:s ungdomsverksamhet var han med och fostrade några av klubbens absolut mest framgångsrika spelare. Bland dem sin nya assisterande tränare Mattias Lindström samt HIF- och landslagskaptenen Andreas Granqvist.

– Det är självklart väldigt kul. Detta är ett av de finaste och mest ärofyllda tränaruppdragen man kan ha i Sverige. I och med att jag har en stark koppling och starka känslor för staden så känns det fantastiskt härligt att vara tillbaka efter 19 års utflykt, säger Jörgen.

– Vi är mycket glada och nöjda att kunna presentera vår nya tränarstab med Jörgen och Mattias som tillskott. Jörgen känner klubben väl och uppfyller våra kriterier för det vi sökte i en tränare. Med sin rutin och långa erfarenhet ser vi framemot att långsiktigt återta positionen som föreningen som fostrar och ger chansen till lokala talanger. Det ska bli väldigt roligt att arbeta med honom och leda klubben i den riktning vi alla önskar, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Mattias Lindström debuterade i HIF:s A-lag redan 1997 och har spelat närmare 200 tävlingsmatcher för klubben under två sejourer. Han vann fem titlar under den framgångsrika perioden i början av 2010-talet och satte ett allsvenskt rekord när han i inledningen av 2013 års säsong gjorde mål i de sex inledande omgångarna.

– Jag är väldigt glad och stolt. Jag har saknat HIF varenda dag sedan jag lämnade så det är härligt att vara tillbaka, säger Mattias.

Spelarkarriären rundades av i moderklubben Ödåkra IF innan tränarkarriären tog fart i Tvååkers IF. Efter succé och avancemang till division ett lämnade han klubben för uppdrag i Eskilsminne IF. Det blev en återkomst till Hallandslaget i höstas men efter en kort sejour och nya positiva resultat står det nu klart att tränarkarriären fortsätter i HIF.

– Det känns bra att få in Mattias i organisationen när vi nu ska ta tillbaka klubben där den hör hemma. Han har ett otroligt stort HIF-hjärta och kommer med sin kunskap, energi och driv att komplettera tränarstaben väldigt väl, säger Andreas Granqvist.

– I Jörgen och Mattias får vi in viktiga kulturbärare med HIF-hjärta som vet vad klubben betyder för staden och supportrarna. Tillsammans med Sven utgör de en stab som är rödblå, något vi vill ska prägla hela föreningen, säger klubbdirektör Joel Sandborg.

Alvaro Santos, huvudansvarig för klubbens P19-lag, kommer att agera som en brygga mellan A- och P19-laget samt vid tillfällen komplettera tränarstaben runt A-laget med främst individuell träning för de offensiva spelarna.

Text och bild: Helsingborgs IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.