Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Dardan Mustafa efter känsliga flytten: “Lund behöver ett storlag”

Foto: Lunds BK

Foto: Lunds BK


Dardan Mustafas karriär tog fart på allvar 2013 när han som 21-åring gjorde 10 mål för det Lunds BK i division 1. Då var det en klubb som var nära spel i Superettan och Mustafas framfart ledde till ett kontrakt med Gefle IF som då tillhörde allsvenskan. Mustafa gjorde två säsonger i allsvenskan för klubben innan det blev spel för Örgryte IS i superettan. De senaste säsongerna har anfallaren spelat fotboll i Ettan för Assyriska BK och Åtvidabergs FF för att i år representera Torns IF. Under juldagarna stod det dock klart att han nu vänder tillbaka till klubben där genombrottet skedde, Lunds BK. En flytt som kan tyckas känslig med tanke på att Torn och LBK är derbyrivaler. Mustafa själv tar övergången med ro.

– Den här rivaliteten mellan Torn och LBK har byggts upp under de åren som jag har varit borta. Jag känner inte riktigt av det där som kanske de andra gör som finns med i lagens trupperna nu. Jag har pratat med några spelare i Torn och de förstår min situation, berättar han och beskriver anledningen till bytet av klubb. 

Det blev Lunds BK för att det kändes som rätt tidpunkt att komma tillbaka ”hem” till min klubb. Jag kommer troligen vara äldst i laget och ha ett stort ansvar vilket jag gillar. Sen har jag ett stabilt liv i Lund och ville inte flytta härifrån.

Du är tillbaka i klubben där du slog igenom ordentligt, vad har du för minnen från senast det begav sig?

Fantastiska minnen, vi hade ett grymt lag med många bra spelare och var med och kvalade för spel i Superettan, säger Mustafa.

Den gången, 2012, blev det förlust i kvalspelet. 2020 var klubben i stället nära att ramla ur Ettan men lyckades den här gången via just kval bli kvar i divisionen. Trots det lyckade kvalspelet har ändå många tongivande spelare lämnat klubben. Mustafa tror trots tappet av spelare att laget kan åstadkomma bättre resultat kommande säsong.

– Jag tror att vi kommer överraska, bra spelare har kommit in och fler är på ingång. Detta kan bli riktigt bra, Lund behöver ett elitlag!

Du har nu spelat för både Torn och LBK, vad skiljer de bägge föreningarna åt?

– Förutsättningarna är väl den stora skillnaden. Torn är en ganska liten klubb men de som driver klubben är fantastiska. Allt från materialare till massörer, tränare och så vidare.

Mustafa landade på åtta seriemål förra säsongen där han var skadedrabbad mot slutet och missade de elva sista matcherna. För att bli kvitt skadebekymmerna har han tagit hjälp utifrån nu under den långa försäsongen.

– Jag har kört med en personlig tränare just för att förebygga skador när säsongen väl är igång. Tyckte att jag gjorde en bra säsong fram tills jag fick min bristning, är jag bara frisk så blir det en bra säsong nästa år.

8 mål landade du på 2020, hur många baljor blir det nästa säsong?

– Jag siktar väl på 15-20 mål men bara vi vinner matcherna så är jag nöjd!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.