Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Petar Petrović klar för Trelleborgs FF

Foto: Andreas Nilelind / bilderna.it


Den 25-årige mittfältaren ansluter från Östers IF till TFF och har skrivit på ett 2-årskontrakt med optionsår.

– Petar är en mycket bra spelare och det jag tycker kännetecknar honom är hans snabbhet, teknik, skickligheten en mot en och att han är en poängspelare, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

– Vi har följt honom länge och nu senast kommer han från en stark säsong i Superettan och i konkurrens med både allsvenska och utländska klubbar känner vi naturligtvis en stor glädje att han valde Trelleborgs FF.

Petar Petrović började sin karriär i Arlövs BI men gick som 15-åring till Malmö FF:s akademi där han några år senare också belönades med allsvenska matcher. Tiden i Malmö innehöll också utlåningar till både serbiska FK Radnički Niš och IFK Värnamo innan Petrović värvades till Ängelholms FF.

Efter tiden i ÄFF blev det spel i IFK Värnamo där han stod för fem mål och nio framspelningar på 26 matcher i Superettan 2017. Efter den lyckade säsongen blev det allsvenskt spel i IF Brommapojkarna följt av en flytt till sin gamla klubb FK Radnički Niš innan han återvände till svensk fotboll och Västerås SK.

Säsongen 2020 spelade han i Östers IF där han med sina åtta mål blev klubbens bästa målskytt. Med fyra framspelningar var han också en av klubbens främsta gällande den kategorin.

– Så fort Salif kontaktade mig fick jag en bra känsla gällande allting. Efter det skötte min agent större delen av diskussionerna med klubben men när det närmade sig pratade jag även med Kristian Haynes och känslan att TFF var rätt val för mig stärktes hela tiden, säger Petar Petrović.

– Jag kommer från Arlöv så jag har följt klubbarna i Skåne som spelar på en högre nivå och Trelleborgs FF har på så sätt alltid varit en intressant klubb för mig.

– Som spelare är jag en yttermittfältare som mer än gärna utnyttjar min snabbhet och teknik för att ta mig förbi motståndaren och göra mål på egen hand eller spela fram mina lagkamrater. Som person är jag ambitiös och målmedveten och arbetar hårt varje dag för att bli bättre, avslutar Petrović.

FAKTA OM PETAR PETROVIĆ
Position: Yttermittfält
Född: 15 september, 1995
Tidigare klubbar: Arlövs BI, Malmö FF, FK Radnički Niš, IFK Värnamo, Ängelholms FF, BP, Västerås SK, Östers IF
Landskamper: Sverige U19, U18, U17. Serbien U21, U16.

Text och bild: Trelleborgs FF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.