Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Rutinerade 24-åringen om flytten till IFK Malmö och att få spela på Malmö Stadion

Foto: Stefan Robért

Foto: Stefan Robért


IFK Malmö har gjort klart med backen Geronimo Balint inför kommande säsong. 24-åringen kommer närmast från BK Olympic och trots sin unga ålder kan han beskrivas som rutinerad. Balint har nämligen hunnit uträtta en hel del under sin karriär så här långt. Seniorkarriären inleddes 2012 i Åkarps IF, därefter har det blivit spel för BW90, Österlens FF, Lunds BK och därefter en säsong med Olympic innan övergången till IFK Malmö. Efter ett fantastiskt fjolår spelar den anrika klubben i Ettan efter att under lång tid ha härjat i de lägre divisionerna. Att IFK nådde Ettan var den största anledningen till övergången dit berättar Balint.

– Jag ville tillbaka och spela i Ettan och sökte nya utmaningar efter säsongen som var. Jag har ett år kvar av mina studier och därför passade IFK Malmö perfekt.

Trots din unga ålder har du hunnit representera en hel del klubbar. Är IFK klubben du hittar hem i och blir kvar länge för månne?

– Malmö är mitt hem så på något sätt har jag väl hittat hem. Sedan har jag ambitioner och drivs av utmaningar och därför har det blivit en del flyttar men jag hoppas att denna nya utmaningen i mitt ”hem” ska få mig att stanna här längre.

Då mot IFK Malmö, idag i IFK Malmö. Foto: Stefan Robért
Balint för sin forna klubb BK Olympic mot sin nya klubb IFK Malmö, idag i IFK Malmö. Foto: Stefan Robért

Eftersom Balint kommer närmast från BK Olympic är IFK Malmö ett lag han känner till väl. Förutom att bägge lagen är från Malmö spelade de även i samma division 2-serie 2020.

– IFK är ett hårt jobbande lag som följer matchplanen med en enorm disciplin. Därutöver finns det individer som kan göra det lilla extra för att avgöra matcherna.

“Di gule” har en historia med en rivalitet med MFF, är målet att klubben ska närma sig ärkerivalen nu när ni är tillbaka i Ettan?

– Närma sig och närma sig, det är rätt svårt när MFF är i en klass för sig gentemot resten av Sverige. Men absolut vill vi vara Malmös näst bästa lag och närma oss eliten.

Att spela för IFK Malmö innebär inte bara spel i Ettan utan även spel på mäktiga Malmö Stadion. Att få spela sina hemmamatcher där är något som kittlar lite extra menar Balint.

– Ja, det kittlar väldigt mycket att spela på en sådan häftig arenan med all sin historia. Det ska bli kul att få ha det som sin hemmaborg.

Sist men inte minst, hur laddar du upp inför säsongen som stundar?

– Jag vet vad som krävs för att spela på denna nivån och vinna. Jag laddar upp ordentligt med träning och ännu mer träning. Vi är nykomlingar och kommer att få det svårt då vi inte är vana vid denna nivån. Därför gäller det också att träna mer än alla andra lagen.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.