Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Från elitspelare till tv-stjärna- Kacaniklic om livet på Farmen och fotbollskarriären

Foto: JAKOB DAHLSTRÖM/TV4

Foto: JAKOB DAHLSTRÖM/TV4


Namnet Alexander Kacaniklic känner de flesta fotbollstokar till då han har meriter från såväl proffsspel utomlands till landslagsspel. Numera tillhör den vindsnabbe mittfältaren Hammarby IF i allsvenskan. Alla har inte lika bra koll på storebrorsan Robin trots att även han spelat fotboll på elitnivå. Som bäst har den numera 32-åriga Robin lirat fotboll för Mjällby i superettan. Därutöver har han även tillhört Kristianstad, Örgryte och Eskilsminne i Ettan samt hunnit med en säsong med Åstorps FF i division 4 2017 innan han flyttade norrut till Stockholm. Där har fotbollsspelandet fortsatt i lite lägre sammanhang, nu kan dock en ny karriär vara på intåg. Robin är nämligen en av deltagarna i Farmen vars premiäravsnitt visas på söndag, ett deltagande som kom till lite av en slump berättar han.

– Jag har väl alltid tänkt att det vore roligt att vara med i någon form av produktion och är väldigt spontan av mig som person. Sen att det blev Farmen handlade om att min brorsas tjej såg att de sökte deltagare vid ett tillfälle när vi satt i bilen. Hon undrade om jag inte skulle passa på att söka och då var första tanken att jag egentligen inte har där att göra. Sen funderade jag lite och tänkte att det ändå vore en rolig grej så jag sökte, säger han och berättar hur han kom med i programmet.

– Produktionen ringde typ två dagar efter ansökan och ville ha mig på intervju. Det blev några intervjuer och lite casting och sen fick man reda på att man skulle vara med så på den vägen är det.

Hur står det till kunskapsmässigt när det kommer till att hantera en gård?

– Otroligt dåligt, haha. Kunskapen när det kommer till jordbruk och bygg som är viktigt att kunna därborta är i princip obefintligt. Snackade lite med brorsan kring det, när man var yngre fick man knappt hjälpa pappa för att man var så himla dålig, haha.

Många timmar med bondepraktikan då med andra ord…

– Haha, ja, så mycket har jag nog aldrig pluggat i hela mitt liv som jag gjorde när man fick tillgång till den. Utan den hade det varit tufft.

Kan tänka sig vara med i fler tv-produktioner

På söndag inleds årets säsong av Farmen och Kacaniklic beskriver tiden på gården som lite av en berg- och dalbana känslomässigt. Det var tufft både mentalt och fysiskt att spendera sommaren på en gård utan tillgång till el och utan familj och vänner att kontakta.

– Att gå från att vara uppkopplad konstant till att inte ha tillgång till dator, telefon, vänner och så vidare blev en väldig omställning. Man var helt isolerad med ett gäng främlingar, säger han och berättar om den fysiska och mentala prövningen.

– Fysiskt var det tufft på så vis att man inte äter lika bra som hemma, det är ingen buffé direkt. Jag kan understryka att det man ser på tv är så det är på Farmen. Det är ingen lyxig tillvaro direkt. Det var väldigt mycket jobb och långa dagar där man inte har någon direkt tidsuppfattning. Dessutom var det ingen el så det var också en omställning att klara sig utan det. Vissa dagar kunde det vara lattjo lajban, hur roligt som helst medan andra dagar var känslan att man bara ville skita i det och dra hem.

Kacanklic är dock väldigt glad att han fått testa på livet på Farmen som lett till många spännande möten med olika personligheter och som gjort att han fått nya perspektiv på vad som verkligen är viktigt här i livet.

– Man förstår att det materiella och att synas via olika sociala medier som många människor i samhället söker idag och tycker är viktig egentligen inte är det. Det viktigaste är i stället det som ligger framför ens näsa och att vara här och nu.

Efter den positiva upplevelsen i Farmen kan Kacaniklic tänka sig även fler tv-framträdanden framöver.

– Man vet ju aldrig, haha. Det var väldigt roligt att vara med som deltagare i Farmen så man hade faktiskt lite mersmak efter inspelningen helt klart, det var jätteroligt.

Tiden i Åstorps FF var den roligaste i fotbollskarriären

Huruvida vi skåningar får tillfälle att njuta av Robin Kacaniklic på fotbollsplanen framöver är dock mer tveksamt. Anledning till det är att han trivs lite väl bra i huvudstaden.

– Man är ju inte purung längre, jag fyller 33 nästa år och har inga planer på att flytta hem till Skåne just nu. Det skulle väl vara när man närmar sig 40 och ska slå sig ner med familj och grejer som man kanske ger sig in i det igen på lägre nivå. Då blir det nog Korpen.

Åstorps FF som du representerade 2017 går bet med andra ord?

– Ja, jag tror det men jag kan säga att tiden i den klubben var otroligt rolig den senaste sejouren. Har sagt till mina vänner att den säsongen kanske var den allra roligaste jag haft under hela min fotbollskarriär. Det låter kanske konstigt men det var ett jättebra gäng och på den nivån blir det en annan stämning också.

Lite lättsammare än spel i superettan kan jag tänka mig…

– Ja, man kunde ta en öl efter matchen med sina lagkamrater….och kanske även innan, haha. Skämt och sido!

Nu återstår det att se om Kacaniklic blir den lyckliga vinnaren av Farmen 2021 och i så fall blir en halv miljon rikare. Om så blir fallet får huvudpersonen av förklarliga skäl inte avslöja.

– Det blir no comment på den men det hade varit väldigt fint med en halv miljon.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.