Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Anton Tideman förlänger med Trelleborgs FF


Med närmare 150 tävlingsmatcher i TFF-tröjan och med lagkaptensuppdrag under 2020 är det en trotjänare som förlängt sitt kontrakt över 2022.

– Anton är viktig för oss. Dels med sin rutin från fotbollen i stort, dels med tanke på att han går in på sin sjätte säsong i klubben, säger Salif Camara Jönsson.

– Det är en fanbärare, både på och utanför planen, som vi är väldigt glada över att han fortsätter i klubben. Det är en solid vänsterback som kan spela många minuter under en säsong.

Anton Tideman började spela fotboll i Laholms FK för att sedan ta sig vidare till Halmstads BK. 2013 blev det en säsong i IK Oddevold och Division 1 följt av Superettan och Ljungskile SK under 2014 och samma ligatillhörighet med Varbergs BoIS säsongen 2015.

Från och med 2016 har det varit Trelleborgs FF för Anton Tideman och han är naturligtvis nöjd över att ha satt sin signatur på kontraktet.

– Jag är glad att kunna fortsätta min resa med Trelleborgs FF och känner en stor revanschlusta från förra säsongen, säger Anton Tideman.

Försvararen skrev på för TFF inför säsongen 2016 och har varit med om mycket under sin tid i klubben.

– Det gick väldigt bra under mina två första år i klubben, med avancemang till Allsvenskan som avslutning på 2017. Väl där var det naturligtvis en fantastisk upplevelse men också ett tungt år resultatmässigt. Något som fortsatt under de två åren vi varit tillbaka i Superettan men nu hoppas jag verkligen att det är slut med det.

– Att få ha kontinuitet på ledarsidan för att kunna fortsätta utvecklas tillsammans som lag ser jag som mycket positivt för oss, säger Anton och syftar på att Kristian Haynes går in på sin andra säsong som huvudtränare.

Under 2020 fick Anton Tideman också det ärofyllda uppdraget att var lagkapten.

– Det var naturligtvis en stor ära att få bära lagkaptensbindeln i Trelleborgs FF. Det ställer också höga krav på mig, inte bara i spelet på planen, men jag tycker att jag utvecklats under hela året gällande den biten. Med stor hjälp av “Salle” naturligtvis, avslutar Anton Tideman.

Text och bild: Trelleborgs FF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.