Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Försvararen Jesper Modig förstärker Trelleborgs FF


26-årige Jesper Modig, senast i Varbergs BoIS, är den senaste spelaren som skrivit på för Trelleborgs FF. Försvararen har skrivit på ett 2-årskontrakt.

– Jesper är en stark, snabb och stabil back med allsvensk rutin som vi ser fram emot att se i TFF-tröjan, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

– Ytterligare styrkor är att han kan spela både centralt och på en kant samtidigt som han besitter en bra spelförståelse.

Tidigt under torsdagen genomfördes läkarundersökningen och när Kristian Haynes blåste igång träningen var Jesper Modig på plats.

– Det känns väldigt bra att allt är klart och att äntligen få träna fotboll igen. Det har blivit mycket träning på egen hand, men allt är så mycket roligare med lagträning, säger Jesper Modig.

– Jag är en fotbollsspelare som spelar med mycket känslor och jag är nog den sämsta förloraren som finns. Jag är en person som alltid sätter laget främst och om man ser till position så trivs jag bäst centralt i backlinjen men spelar där tränaren säger att jag ska spela.

Jesper Modig är född och uppvuxen i Simrishamn och började spela fotboll i IFK Simrishamn. 2011 bytte han klubb till IF Limhamn Bunkeflo som huserade i Division 1 och efter tre säsonger där gick karriären vidare till Norge och Valdres FK 2014. Säsongen efter Norge-äventyret var det återigen Division 1 som gällde, nu med Lunds BK.

Från 2016 blev det spel i Kristianstad FC innan han i augusti 2018 flyttade till västkusten och Varbergs BoIS. 2018 avslutades med kvalspel för att hålla sig kvar i Superettan, 2019 avslutades med avancemang till Allsvenskan. Under 2020 blev det spel i 13 allsvenska matcher för Jesper Modig.

– Min första säsong i Varberg gjorde vi det som krävdes så att säga, när vi vann ett negativt kval. Ett år senare var vi klara för Allsvenskan, och spel i landets högsta serie var något väldigt speciellt. Jag tar med mig väldigt många erfarenheter ifrån de senaste åren, avslutar Jesper Modig.

FAKTA OM JESPER MODIG
Position: Försvarare
Född: 6 september, 1994
Tidigare klubbar: IFK Simrishamn, IF Limhamn Bunkeflo, Valdres FK, Lunds BK, Kristianstad FC, Varbergs BoIS

Text: Trelleborgs FF
FOTO: Jonas Lejeviken, Varbergs BoIS

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.