Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Säsongens andra nyförvärv hämtas från Örebro SK och det är 23-årige mittfältaren Simon Amin som skrivit på ett kontrakt med Trelleborgs FF. Kontraktet sträcker sig över 2022 och som innehåller ett optionsår.

– I Simon Amin får vi en spelskicklig och talangfull mittfältare med styrkor både defensivt och offensivt. Han har bra spelförståelse och kan styra spelet, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

– Simon har allsvensk rutin och hade flera alternativ inför 2021 men vi är naturligtvis väldigt glada att han valde Trelleborgs FF.

Nyförvärvet själv ser fram emot att ansluta sig till TFF:s försäsongsträning.

– Redan vid första kontakten kändes det väldigt bra. Det viktigaste för mig har varit att komma till en klubb som tror på mig och så är det verkligen i TFF där jag redan från första samtalet fått den känslan, säger Simon Amin.

Simon Amin har spelat 38 allsvenska matcher för Örebro SK där han deltog i 14 matcher under den senaste säsongen och där han spelade fram till två mål.

– Jag är en tvåvägsmittfältare som är duktig med bollen om jag får säga det själv. Jag tycker också att jag visar upp ett bra försvarsspel och jobbar alltid väldigt hårt på planen.

Amin är född i Örebro och inledde sin fotbollskarriär i IFK Hallsberg men bytte senare till Karlslund IF. Där blev det spel i Division 2 och sejouren i Karlslund avslutades med avancemang till Division 1. Inför säsongen 2018 blev det istället Örebro SK och spel i Allsvenskan redan under debutsäsongen. Under 2020 har han också fått debutera för Syriens U23-landslag.

– Jag fick chansen att spela för U23-landslaget i det Asiatiska mästerskapet under 2020. Mästerskapet spelades i Thailand och vi kom till kvartsfinal där vi förlorade mot Australien efter förlängning.

– Jag har varit med på två läger för A-landslaget och mitt fokus är att bli uttagen till VM-kvalmatcher framöver. Syrien ligger etta i sin kvalgrupp så det ser bra ut resultatmässigt, avslutar Simon Amin.

Text: Trelleborgs FF
FOTO: Mikael Sundberg / msun.se

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.