Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Johan Blomberg klar för Trelleborgs FF

Foto: Trelleborgs FF


Säsongens fjärde nyförvärv är den 33-årige Johan Blomberg. Mittfältaren, som kan spela både centralt och på en kant, kommer senast från GIF Sundsvall och kontraktet är skrivet på 2 år.

– Att vi lyckats få hit en spelare av Johans kaliber är jag både nöjd och stolt över. Det är en erfaren spelare som varit ute på en lång resa i fotbollsvärlden för att nu komma tillbaka till Skåne. Johan har en bra högerfot, i både passnings- och avslutsspelet, och kommer med sin rutin vara en mycket viktig spelare för oss de kommande säsongerna, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

Johan Blomberg kommer ursprungligen från Lund och moderklubben är Lunds BK. Efter seniordebut i LBK blev det en flytt till först Ängelholms FF för att sedan landa i Halmstads BK där genombrottet skedde på allvar. 2012 var han med och tog upp Halmstad till Allsvenskan och under sina två allsvenska år i HBK spelade Johan 59 matcher och gjorde elva mål.

Inför säsongen 2015 värvades Johan Blomberg av AIK där han utöver 78 allsvenska matcher också deltog i Europa League-kval vid tre tillfällen. Totalt har Johan Blomberg spelat 148 allsvenska matcher och gjort 23 mål och 19 målgivande passningar.

2018 skrev han på för Colorado Rapids i MLS där han spelade 27 matcher innan flytten gick mot Sverige igen och GIF Sundsvall där han först anslöt på lån under hösten 2019 för att sedan ansluta till laget permanent under 2020. Den senaste säsongen har han spelat 28 matcher för GIF Sundsvall och gjort sex mål och fem målgivande passningar.

– Jag kan bara säga att jag har en jättebra känsla nu när allt är klart efter några veckors diskussioner. Hela familjen, som fått flytta med mig under hela karriären, har varit med i beslutet och att få återvända till Skåne känns helt rätt nu när vi väntar tillökning för tredje gången under våren, säger Johan Blomberg.

– TFF visade tidigt ett stort intresse och efter samtal med Salif och Kristian så har jag fått en väldigt positiv bild av både klubben och vad man vill åstadkomma under 2021.

– Som spelare ser jag mig som en lagspelare som alltid ger 100% för laget. Det är grunden i hela mitt fotbollstänk. Sedan tycker jag att jag bidrar med offensiv kvalité, kanske framförallt genom en bra högerfot. Men jag vill också lägga till att jag inte har en dålig defensiv för det, avslutar Johan Blomberg med ett skratt.

FAKTA OM JOHAN BLOMBERG
Position: Mittfältare
Född: 14 juni, 1987
Tidigare klubbar: Lunds BK, Ängelholms FF, Halmstads BK, AIK, Colorado Rapids, GIF Sundsvall

Text och bild: Trelleborgs FF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.